Σύγχρονοι καταναλωτές

Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε τους σύγχρονους καταναλωτές, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι αναφορικά με το τι τρώνε, πίνουν και χρησιμοποιούν στο σώμα τους. Μέχρι τώρα το έξυπνο μάρκετινγκ ήταν αρκετό για την επιτυχία ενός προϊόντος. Πλέον όμως οι καταναλωτές έχουν εξελιχθεί. Μπορούν να κατανοήσουν και να νιώσουν την αξία ενός πραγματικά ιδιαίτερου και ευεργετικού προϊόντος. Και μόλις το ανακαλύψουν, παραμένουν πιστοί σε αυτό. Αυτοί οι καταναλωτές νιώθουν περήφανοι που επιλέγουν τα προϊόντα Elainos.

Ποιότητα

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο elainos προέρχεται από την παραγωγή αγνού ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών που το καθιστούν κορυφαίο, είναι χαμηλής οξύτητας (< 0,5%) και έχει ανώτερη γεύση.

Μέθοδος

Παράγεται με παραδοσιακό τρόπο, από μεγάλες εκτάσεις στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, όπου τα ελαιόδεντρα έχουν μεταξύ τους την απαιτούμενη απόσταση. Η συγκομιδή του καρπού στους ελαιώνες είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς πραγματοποιείται με υψηλά κριτήρια ποιότητας.

Παραγωγή

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο elainos ΠΟΠ Καλαμάτας (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) αναφέρεται σε ελαιόλαδο με «εξαιρετικές ιδιότητες και ποιότητα που προέρχεται από τον τόπο προέλευσης, όπως επίσης και τον τρόπο παραγωγής».

Τα οφέλη του σαπουνιού elainos

Το σαπούνι elainos είναι αγνό σαπούνι υψηλής ποιότητας, που παρασκευάζεται μόνο από φυσικά συστατικά, και ειδικά από επιλεγμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Γι’ αυτό προσφέρει ευεξία και μία μοναδική αίσθηση καθαριότητας. Το μυστικό της συνταγής μας είναι η περίσσεια 3-5% του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, το οποίο δεν σαπωνοποιείται, με αποτέλεσμα να διατηρεί τη φυσική του γλυκερίνη. Αυτός είναι ο λόγος που κάνει το σαπούνι μας μαλακό. Σας συνιστούμε να το κρατήσετε στεγνό μετά τη χρήση ώστε να διαρκέσει περισσότερο. Το σαπούνι elainos προσφέρει τα μοναδικά οφέλη του για κάθε χρήση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα χέρια, το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά σας.

Τι είναι αυτό που κάνει το σαπούνι elainos καινοτόμο;

Το elainos είναι ένα καινοτόμο σαπούνι, επειδή η περιεκτικότητά του σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ξεπερνά το 80%. Επίσης, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής σαπωνοποίησης. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους για τη δημιουργία σαπουνιού, με την οποία αποφεύγεται το βράσιμο των συστατικών. Αντιθέτως, με την ψυχρή μέθοδο επιτυγχάνεται σαπωνοποίηση αποκλειστικά με τη θερμότητα που παράγεται από την μετατροπή των λιπαρών οξέων στο έλαιο σε σαπούνι. Γι’ αυτό το λόγο το προϊόν μας δεν είναι απλά ένα ακόμα «φυσικό» προϊόν ή απλά «σαπούνι από ελαιόλαδο». Το σαπούνι elainos είναι μοναδικό!

1. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο, γνωστό για την καθοριστική συμβολή του στη Μεσογειακή διατροφή, περιέχει ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το ελαϊκό οξύ. Περιέχει επίσης πολυφαινόλες και υδροξυτυροσόλη, η οποία είναι ένα ιδανικό αντιοξειδωτικό. Όλα αυτά τα συστατικά παρουσιάζονται μόνο στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης (28-30oC). Αποκλειστικά από το συγκεκριμένο ελαιόλαδο παράγεται το αγνό σαπούνι, το οποίο, στην κλασική του μορφή (χωρίς αιθέρια έλαια), πρέπει να είναι λευκό και όχι πράσινο. Τα πράσινα σαπούνια περιέχουν τεχνητά χρώματα ή πολύ κακής ποιότητας λάδια.

2. Φαρμακευτική σόδα

Κατά τη διαδικασία της σαπωνοποίησης, χρησιμοποιούμε καθαρή φαρμακευτική σόδα, η οποία δεν προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα.

3. Νερό

Το σαπούνι elainos περιέχει αποσταγμένο νερό χωρίς άλατα.

4. Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι ένα εξαιρετικό λάδι για μασάζ στο δέρμα. Παρέχει ενυδάτωση σε όλους τους τύπους δέρματος. Τα οφέλη του συγκρίνονται κάλλιστα με αυτά του ορυκτελαίου, ένα από τα παλαιότερα μαλακτικά συστατικά για την προστασία του ξηρού δέρματος. Ως εκ τούτου, είναι μία ασφαλής λύση για την πρόληψη της ξηρότητας και απολέπιση του δέρματος. Επίσης, καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος που συνήθως συνοδεύουν τη γήρανση. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του είναι ότι βοηθά στην αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, η δερματίτιδα και τα εκζέματα.

5. Αιθέρια έλαια

Χρησιμοποιούμε μία μεγάλη ποικιλία από φυσικά αιθέρια έλαια (τριαντάφυλλο, λεβάντα, γεράνι, πορτοκάλι, δεντρολίβανο, σανταλόξυλο, κ.ά.), τα οποία εξάγονται από φύλλα, βλαστούς, άνθη, φλοιούς, ρίζες και δέντρα με απόσταξη. Η χρήση τους για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ωρίμανση

Το σαπούνι μας χρειάζεται μερικές ημέρες για να ωριμάσει όσο η διαδικασία της σαπωνοποίησης συνεχίζεται αργά μετά την παραγωγή. Ωστόσο, το διατηρούμε σε ωρίμανση για τέσσερις μήνες, προκειμένου να στεγνώσει ιδανικά σε φυσικό περιβάλλον και να φτάσει την κορυφαία ποιότητά του.

Χειροποίητο

Το σαπούνι elainos είναι χειροποίητο, οπότε δεν μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα. Κάθε παρτίδα παραγωγής είναι μόλις λίγα κιλά και παραμένει σε ένα ενιαίο κομμάτι κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της ωρίμανσης, πριν κοπεί με το χέρι. Αυτή η διαδικασία καθιστά κάθε σαπούνι μοναδικό.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Το σαπούνι elainos διατηρεί όλες τις ουσίες που περιέχει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τα οφέλη τους στη διατροφή και τη φροντίδα του δέρματος. Είναι ευεργετικό για το δέρμα, διότι προσφέρει φυσική ενυδάτωση. Είναι υποαλλεργικό και 100% βιοδιασπώμενο.

Η ιστορία του ελαιολάδου

Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως η ελιά ήταν δώρο από τη θεά Αθηνά και γι’ αυτό χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο σε θρησκευτικές τελετές. Ο Όμηρος χαρακτήριζε το ελαιόλαδο υγρό χρυσάφι, ενώ οι νόμοι του Σόλωνα, κατά τον 7ο έως 6ο αιώνα π.Χ., απαγόρευαν αυστηρά την κοπή ελαιόδεντρων με τιμωρία το θάνατο.

Η ιστορία του σαπουνιού

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, το σαπούνι πήρε το όνομά του από την ποιήτρια Σαπφώ. Δημιουργήθηκε στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια θυσίας ζώων προς τιμήν της θεάς Αρτέμιδος. Όταν το ζωικό λίπος, μαζί με στάχτη από τη φωτιά, κατέληξαν σε ένα κοντινό ρυάκι, οι γυναίκες που έπλεναν τα ρούχα τους εκεί, παρατήρησαν πως αυτά καθάριζαν καλύτερα.

Με αυτό τον τρόπο οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν τη σαπωνοποίηση, η διαδικασία κατά την οποία το ελαιόλαδο, το υδροξείδιο του νατρίου (τέφρα) και το νερό αναμειγνύονται ώστε να παράγουν γλυκερίνη και αλάτι, δημιουργώντας ένα τέλειο καθαριστικό, το σαπούνι. Από τότε, οι άνθρωποι πειραματίστηκαν με διάφορα ζωικά ή φυτικά έλαια για να παράγουν σαπούνι. Ωστόσο, προνομιούχοι ήταν εκείνοι που είχαν πρόσβαση σε ελαιόδεντρα, επειδή το σαπούνι από ελαιόλαδο είναι πραγματικά ευεργετικό για το δέρμα.

Διατροφή

Η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί μία σύγχρονη διατροφική σύσταση που βασίζεται στις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες της Ελλάδας. Τα κύρια στοιχεία αυτής της διατροφής περιλαμβάνουν αναλογικά υψηλή κατανάλωση σε ελαιόλαδο, όσπρια, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο elainos αποτελεί τη βάση της υγιεινής αυτής διατροφής.

Υγεία

Η χρησιμότητα του ελαιολάδου όχι μόνο στη διατροφή, αλλά και για λόγους όπως η προάσπιση της υγείας και της ομορφιάς, είναι ευρέως γνωστή. Η χρήση του ελαιολάδου για την προστασία της επιδερμίδας έχει μία μακρά ιστορία. Σήμερα, αρκετοί καταναλωτές πιστεύουν πως τόσο η διατροφή όσο και η τοπική εφαρμογή με ελαιόλαδο, είναι ευεργετική για το δέρμα και την υγεία γενικότερα.
Certificate

captcha